Szeretnél egy teljes családi fényképet? Legyen rajta az összes családtag és tükrözze a család stílusát? Milyen is egy modern családi fénykép? Az alábbi írásban erről olvashattok.
A jól sikerült családi csoportképek megmutatják a család egyéniségét és jó hangulatot sugároznak – kicsit a külső szemlélő is betekintést nyer a rajta lévők életébe. 

Városi helyszín
Családi csoportképekhez egyedülálló hátteret tud adni egy modern nagyváros. Szinte bárhol találhatunk ehhez megfelelő terepet; lakóhelyünk, munkahelyünk környéke is megfelel. Lehet nagyon modern, vagy lehet egy kicsit klasszikusabb is. Sima falak, izgalmas formájú lépcsők, utak, sétányok – szinte bármi megfelel háttérnek. Ehhez  a környezethez farmer, hétköznapi lezser viselet illik leginkább. 

 


(Fotó: Ron Zack )

 


Természetben
Ritkán gondolunk úgy egy tágas rétre, mint a következő családi csoportkép hátterére. Pedig tökéletes helyszín, különösen gyermekek, nagycsaládok csoportképeihez vagy akár eljegyzési fotózáshoz is. A nagy terek, ismétlődő motívumok pompás kiegészítők a képre. A késő délutáni, alkonyi lapos fények gyönyörű világítást adnak. Ideális környezet csinosan felöltözött, fiatal lányok fotózásához.

 


(Fotó: tommie )

 

Otthon
Nem kell feltétlenül messzire menni – a családi otthon is tökéletes lehet egy fotóhoz. Hagyd meg a családot a saját környezetében! Nem kell különösebb erőfeszítéseket végezni ahhoz, hogy egy-egy családi eseményen elkészítsd a közös fényképet. Szükség van egy átlagos kanapéra, egy szobára, háttérnek akár egy fal is megteszi. A fény ilyenkor mindig szemből érkezzen – ez a legtökéletesebb az ilyen jellegű, egybeültetett csoportokhoz. Fotózhatsz a kertben is – egy grillezés alkalmával kellemes hangulatú fényképek készülhetnek.

 


(Fotó: Tracy DePaola )

 


Elkapott pillanatok
Régebben a családi fotózás egyet jelentett a beállított képekkel, elegáns ruhákkal, frissen fodrászolt hajakkal és az egymás válla felett objektívbe meredő komoly tekintetekkel. Ezek az idők már elmúltak – az emberek a fotókon szívesebben látják viszont a közösen eltöltött vidám perceiket. Figyeld távolról a beszélgetéseket, a közös játékot és örökítsd meg ezeket az őszinte és önfeledt pillanatokat. Ilyenkor készülnek azok a képek, melyek sok-sok év múlva is megmosolyogtatnak majd.

 


(Fotó: tommie ) 

 

Öltözködés
Az öltönyök és kosztümök ideje lejárt – legalábbis ami a családi fotózást illeti. Manapság egy ilyen eseményrelezseren és egyszerűen szokás felöltözni. Az egyszerűség nem jelent rendezetlenséget, de a farmer és egy szimpla felsőrész kombinációja kiválóan megteszi. Az öltözködésnél egyeztessétek a stílust és a színeket: nem kell egyenruhában lenni, de passzoljanak össze a családtagok! Így a fénykép hangulata kellemesebb, stílusa egységesebb lesz.

 


(Fotó: Christopher Seufert ) 

 

 

Egyedi fotóajándékok
A fénykép egyszerűen elkészíthető örök emlék. Napjainkban azonban rengetegféle, ennél különlegesebb fotóajándék létezik. Az egyszerű fotóalbumnál szebb egy igényesen megszerkesztett fotókönyv, egy vászonkép nem csak emlék, de pazar dekorációs elem is a lakásunkban.  Ezen felül is számtalan lehetőség van, érdemes részletesen tájékozódni fotós szakboltokban vagy profi fotósoknál.