Mi is a portréfotózás?

Egy jó portré legtöbbször egy pillanatba és képkockába sűríti az ábrázolt egyén személyiségét, érzéseit. Minden ember egyedi és megismételhetetlen, ezért is bizonyosan mást mond egy portré annak aki ismeri az ábrázolt személyt, mint egy idegen számára.

Ezért is nehéz, ha ugyan nem a legnehezebb ága a portréfotózás a fotózásnak. Pár négyzetcentiméteren ábrázolni a múltat, a jelen érzéseit, magát az embert, igazi kihívás. Gyakorlatilag lehetetlen megmondani mitől jó egy portré, de talán annyi mégis elvárható, hogy hiteles legyen. Készülhet portréfotózás műteremben, gondosan megvilágítva és készülhet spontán, mintegy elkapva egy pillantást, egy érzelem kivetülését az arcra a szabadban.

Mit is jelent maga a portré? A szó jelentése az ember egyéni ismertetőjegyekkel való ábrázolása. De a portréfotózás lehet egy szakma, egy cselekvés bemutatása is. Minden portré annak mondja el a legtöbbet, aki ismeri az alanyt. Ezért nem könnyű igazán jó portréfotót készíteni. Be kell mutatnunk a személy egyéniségét, érzelmeit egy képben, hogy valamennyire másokkal is megismertessük az alanyt.


A legjobb portrékat akkor tudjuk elkészíteni, ha megismerjük alanyunkat. Nem csak a munkára szabad koncentrálnunk. A portréfotózással alanyunk stílusát, gondolatiságát, egyéniségét szeretnénk bemutatni. Ehhez szükséges, hogy figyeljünk az alanyunkra, beszélgessünk vele, feloldjuk benne a gátlásokat és a félelmeket, hogy természetesen viselkedjen.

Képünkbe érdemes érzelmeket belevinnünk a fényekkel, a beállítással, a modell tekintetével. Képünknek beszédesnek kell lennie. Mesélni kell a néző számára. Egy szimpla portréfotó, beszéd és hatás nélkül unalmas lesz. Nem fogja megfogni a nézőt, nem fogja érteni, mit és kit akartunk bemutatni. 

Válaszd ki a számodra ideális fotózás-csomagot!

XL-es csomag: 130.000 Ft

 

L-es csomag: 95.000 Ft

 

M-es csomag: 80.000 Ft

 

S-es csomag: 65.000 Ft

 

Tartasz tőle, hogy mégis több kép tetszik majd, mint amennyi a csomagban van? :- )
Mindegyik csomaghoz választhatsz további retusált képeket 4.000,- Ft/ db áron!

 

Fenti árak nem tartalmazzák a professzionális sminket és frizurát, amit a kolléganőm készít el 17.000 Ft-ért.

Fenti árak nem tartalmazzák a stúdióbérlet költségét, amely 10.000,- Ft óránként.

 

A retusált fotókat 1 héten belül elkészítem Neked!

 

Kérdésed van, vagy időpontot szeretnél kérni portréfotózásra?

Portréfotózás ajándékutalványt vennél?

Hívj a +36 30 456 8182-es telefonszámon, vagy töltsd ki a lenti űrlapot! Jelentkezem Nálad, amint tudok! :-)